Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tajvani vadászrepülőgép fejlesztés orosz segítséggel

Szöveg: JETfly Magazin |  2009. június 23. 8:23

A kínai The China Times számolt be arról, hogy Tajvan befejezte nemzeti, harmadik generációs vadászrepülőgépének fejlesztését, amihez orosz szakértők segítségét vették igénybe.

A hírforrás kiemeli azt a tényt, miszerint a repülőgép fejlesztéséhez felhasználták azokat a technológiai vívmányokat, amelyeket az amerikai Lockheed Martin cég alkalmaz az F-35 Lighting II fejlesztése, gyártása során.

A The China Times információ szerint Tajvan azután kezdett a repülőgép fejlesztéséhez, hogy Washington visszautasította 66 darab F-16C/D típusra vonatkozó vásárlási kérelmét, mivel az Egyesült Államok nem akarta, hogy emiatt esetlegesen megromoljon a kapcsolata Pekinggel.

Kínai újságírók kiemelik, hogy a tajvani Aerospace Industrial Development Corporation (AIDC) által fejlesztett repülőgép kéthajtóműves, és képes repülőgép-hordozóról történő üzemeltetésre.A kínai újság információi szerint a fejlesztések csak azután kezdődtek meg, hogy az orosz szakértők megérkeztek Tajvanra. Az, hogy az orosz specialisták mely szervezethez, vagy céghez tartoznak nem ismert.