Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanárként dolgozott az egyik drogkartell vezetője

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. december 9. 11:29

Tanárok idei bérlistáján szerepelt az egyik legvéresebb mexikói drogkartell egyik feltételezett vezetője – közölte szerdán a dél-amerikai ország oktatási minisztériuma. A tárca által közzétett hivatalos iratok szerint az El Profe (tanár, professzor) alvilági néven ismert Servando Gomes mintegy 4150 dollárt keresett az idei év első felében.

A bűnöző hivatalosan egy Michoacan állambeli kisváros iskolájának volt a tanára, miközben a mexikói hatóságok halálra keresték, és 2,4 millió dollár vérdíjat tűztek ki a fejére.

Gomez személyi azonosító száma a minisztérium honlapján egyezik azzal a számmal, amely a feltételezett kábítószer-kereskedők nevét tartalmazó listán szerepel.

Servando Gomez a hírhedt La Família bűnbandának egyik vezetője Michoacanban, ahol Felipe Calderón elnök négy évvel ezelőtt a hadsereg irányításával hajtóvadászatot indított a drogkereskedők ellen. Gomez feltehetően a La Família propagandakampányát irányította, amely Robin Hood-szerű lázadóként próbáltak bemutatni a drogcsempészeket, akik oltalmazzák a helybélieket más állambeli drogfutárok benyomulásától.