Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tatára látogatott a vezető altiszti tanfolyam

Szöveg: MH 25. Klapka György Lövészdandár | Fotó: az alakulat felvétele |  2020. október 31. 14:19

Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz látogattak az altisztképzés legmagasabb szintű tanfolyamának, az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyamnak (ÖVAT) résztvevői október utolsó hetében.

2020_10_27_ÖVAT_004

A képzésen a Magyar Honvédség katonai szervezetei által delegált, alegység- és egységszintű vezető altisztek vesznek részt. Az ÖVAT résztvevőit Lőrincz Gábor dandártábornok, a tatai dandár parancsnoka köszöntötte. Beszédében a vezénylőzászlós beosztással járó kötelességekről szólt, illetve, hogy ezek elvégzéséhez milyen tulajdonságokkal szükséges rendelkezni.

A megnyitót követően a tanfolyam hallgatóival Gajó Péter főtörzszászlós, a dandár vezénylőzászlósa, valamint az alegységek vezénylőzászlósai ismertették az alakulat történetét, feladatrendszerét és a tatai dandár „összfegyvernemisége”, azaz a lövész, harckocsizó, tüzér, páncéltörő, logisztikai és híradó fegyvernem egy alakulaton belüli jelenlétének, együttműködésének jellemzőit.

Az előadásokat követően a csoport megtekintette az alakulatnál megvalósult infrastrukturális és haditechnikai fejlesztéseket. A tanfolyam hallgatói először a Leopard 2A4 típusú harckocsik karbantartására szolgáló MWT sátrat látogatták meg, majd megtekintették magukat a lánctalpasokat is. A látogatás a felújított harckocsihangárok bejárásával zárult.