Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hétvégén is fertőtlenítenek a katonák

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Kertész László |  2020. október 31. 15:03

Debrecenben és Győrben hajtanak végre biológiai mentesítési feladatokat az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái október utolsó hétvégéjén.

KLAC4366

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére a Magyar Honvédség 59 oktatási tanintézményben hajt végre fertőtlenítést. Az őszi szünet ideje alatt az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái összesen 34 helyszínen fertőtlenítenek. Szombat délelőtt a vírusmentesítési feladatok biztonságos elvégzésében jártas szakemberek a debreceni Ady Endre Gimnázium, a Tóth Árpád Gimnázium, valamint a Fazekas Mihály Gimnázium épületében is munkához láttak.

KLAC4462

Mint Csaba Tibor alezredes, a zászlóalj parancsnokhelyettese elmondta: a zászlóalj komoly szerepet kapott az országos mentesítési feladatban. A székesfehérvári katonák vasárnap fejezik majd be a több naposra nyúlt mentesítést, utolsó állomásként, Győr városában segítve a COVID-19 járvány elleni védekezést.

A parancsnokhelyettes elmondta, a fertőtlenítést a már begyakorolt eljárások, szakmai fogások alapján végzik el a vegyivédelmi szakembereknek. „Különbséget jelent ugyanakkor, hogy a gyakorlótéren már ismert helyszínen és körülmények között kell gyorsan és pontosan teljesíteniük a feladatot, míg a jelenleg is végzett fertőtlenítési munkálatok során minden egyes tanintézmény, épület más és más kialakítású, s persze az időjárási viszonyok is folyamatosan változnak” - hangsúlyozta Csaba Tibor alezredes.

GALÉRIA

Kapcsolódó cikkek