Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyíregyházán folytatódott az iskolák fertőtlenítése

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerő felvételei |  2020. október 28. 13:07

A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban folytatta az oktatási intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség október 28-án, szerdán. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskolában az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái végeztek vegyivédelmi mentesítést.

_SNJ5400

„Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére a Magyar Honvédség 59 oktatási tanintézményben hajt végre fertőtlenítést, így most a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban is, ahol a napokban igazolt fertőzés történt” – nyilatkozta Polyák András ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka, aki a gimnázium fertőtlenítését koordinálta. Hozzátette: a debreceni alakulat tizenöt katonával kezdte meg a mentesítést.

_SNJ5477

A kérdésre, hogy mekkora körültekintést igényel a munkafolyamat, illetve az alkoholos oldat, amellyel a fertőtlenítők dolgoznak, Polyák ezredes elmondta: természetesen folyamatos és nagy odafigyelést igényel a feladat, amelyet egészségügyi biztosítás mellett hajtanak végre a katonák. Kiemelte, hogy emellett természetesen teljes biztonságban dolgoznak, hiszen rendelkezésükre áll minden szükséges védőruházat és eszköz, amit a művelet megkíván.

A kipermetezett oldat - miután elvégezte vírusölő funkcióját - rövid időn belül elpárolog. Egy kiadós szellőztetést követően az iskola épülete újra igénybevehető, valamint egy újabb igazolt fertőzésig biztonságosnak tekinthető.

GALÉRIA