Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Iskolákat fertőtlenítenek a katonák

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. október 26. 20:51

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportjai, valamint a Magyar Honvédség más alakulatainak felkészített fertőtlenítő rajai - az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére - 58 oktatási intézményt fertőtlenítenek az őszi szünetben. Alábbi összeállításunkban az október 26-ai, hétfői fertőtlenítésekről számolunk be.

A pápai katonák újabb szombathelyi tanintézményt fertőtlenítettek

Az MH Pápa Bázisrepülőtér fertőtlenítő rajai egy újabb Vas megyei tanintézményben végeztek átfogó fertőtlenítést október 26-án, hétfőn. A Gothard Jenő Általános Iskolában az idei tanév kezdete óta folyamatosan jelen volt a koronavírus-fertőzés, egyes osztályoknál rendkívüli szünetet és digitális oktatást rendeltek el. A járvány terjedésének megakadályozása érdekében szükségessé vált az iskolaépület egészére kiterjedő fertőtlenítés. A pápai katonák a művelet során közel négyezer négyzetméternyi területen, mintegy 110 liter MOL Hygi Flow Rapid alkoholos felülettisztító folyadékot permeteztek szét.

A fertőtlenítést követően az épületet Nagyné Tancsics Ildikó intézményvezető vette át, aki köszönetét fejezte ki az MH Pápa Bázisrepülőtér katonáinak precíz munkájukért.

Szöveg: Varju Kitti 
Fotó: Csiginé Cser Georgina önkéntes műveleti tartalékos főtörzsőrmester

***

A nyíregyházi iskola fertőtlenítésében is részt vett a Bocskai István Lövészdandár

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái október 26-án, hétfőn a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában folytatták a fertőtlenítési feladatokat.

Az őszi szünetben azokat az - általában nagyobb légköbméterű - oktatási intézményeket fertőtlenítik, amelyekben előfordult igazolt koronavírusos megbetegedés. A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli vészhelyzet alatt elrendelt fertőtlenítések során tavasszal három megyében több mint kétszáz intézmény fertőtlenítésében vettek részt az alakulat katonái, így ezt a mostani feladatot már a megszerzett tapasztalatokat felhasználva tudták megkezdeni.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei általános iskolába érkező, tizenhat katonából álló csoportnak több mint ötezer négyzetmétert - osztálytermeket, folyosókat - kellett fertőtleníteniük, amelyet ismét eredményesen teljesítettek.

Búz Csaba főhadnagy

***

Négy gimnáziumot fertőtlenítettek a székesfehérvári vegyivédelmi zászlóalj katonái

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportja október 26-án, hétfőn a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium mellett, két szegedi oktatási intézmény: a Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum,valamint a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola fertőtlenítését hajtotta végre.

Szöveg és fotó: Kocsis Balázs százados

***

A logisztikai ezred katonái fertőtlenítették a siófoki Széchenyi István Általános Iskolát

A kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred kilenc katonája október 26-án, hétfőn a siófoki Széchenyi István Általános Iskolát fertőtlenítette. Az intézmény áramtalanítása után mind a belső, mind a külső tér mentesítése megtörtént.

Löbl Eszter hadnagy

***

Kókán fertőtlenítettek a tatai katonák

 Az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái a Pest megyei Kókán található Kossuth Lajos Általános Iskolában fertőtlenítettek október 26-án, hétfőn. A tatai katonák az őszi szünet első napján dolgoztak az iskolában, hogy a tanítás rendjét ne zavarják meg és a szünet végeztével a diákok egy már fertőtlenített intézményben folytathassák a tanulmányaikat. Az 1600 négyzetmétretes, négyszintes épületben a katonák szakszerűen, a körülményekhez mérten gyorsan és precízen, egyetlen nap alatt végeztek a munkálatokkal.

MH 25. Klapka György Lövészdandár

 

***

Kétezer-ötszáz négyzetméternyi felületet fertőtlenítettek

A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái október 26-án, hétfőn is folytatták a köznevelési intézmények fertőtlenítését. Az alakulat kiképzett állománya a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola, Kossuth Lajos Általános Iskolájában végezte el a szükséges mentesítési feladatot. A helyszínbejárás után közel 2500 négyzetméternyi felületen hajtották végre az alapos fertőtlenítést: a tantermekben, az étkezdében, a tornateremben és minden olyan közös helyiségben, ahol a gyermekek a mindennapjaikat élik.

Szöveg és fotó: Király Róbert Sándor hadnagy

Kapcsolódó cikkek