Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folyamatos az iskolák fertőtlenítése

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. október 25. 20:19

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportjai és a Magyar Honvédség más alakulatainak felkészített fertőtlenítő rajai - az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére - 58 oktatási intézményt fertőtlenítenek az őszi szünetben. Alábbi összeállításunkban az október 25-ei, vasárnapi fertőtlenítésekről számolunk be.

Négy gimnáziumot fertőtlenítettek a székesfehérvári vegyivédelmi zászlóalj katonái

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportja október 25-én a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, valamint három fővárosi oktatási intézmény – a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium, a Veres Pálné Gimnázium és az Óbudai Gimnázium - fertőtlenítését hajtotta végre.

Szöveg és fotó: Kocsis Balázs százados

* * *

Szombathelyi gimnáziumot fertőtlenítettek a pápai katonák

Az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái Vas megyében folytatták a köznevelési intézmények fertőtlenítését október 25-én.

A pápai alakulat három fertőtlenítő raja vasárnap, a reggeli órákban a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban kezdte meg munkáját. Az előzetes helyszínbejárást követően több mint 4000 négyzetméteren hajtottak végre alapos fertőtlenítést. Indokoltan érkezett a segítség: az idei tanévben a gimnázium tanárai és diákjai közül többen is érintettek voltak koronavírus-fertőzésben, egy osztály esetében átmenetileg az online oktatásra történő áttérés is szükségessé vált.

Tóth Zoltánné, az oktatási intézmény gazdasági vezetője elismerően nyilatkozott a pápai fertőtlenítő rajok munkájáról: „Szeretném megköszönni az MH Pápa Bázisrepülőtér katonáinak áldozatos munkáját. A tervezett módon sikerült fertőtleníteniük egy hatalmas épületet, így az őszi szünet után diákjaink biztonságban térhetnek vissza az iskolapadokba. A pápai katonák precízen és körültekintően dolgoztak, maximálisan szem előtt tartva kéréseinket.”

Szöveg: Pelsőci Miklós őrnagy
Fotó: Csiginé Cser Georgina önkéntes műveleti tartalékos főtörzsőrmester

Kapcsolódó cikkek