Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közel hatvan iskolát fertőtlenít a Magyar Honvédség

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. október 24. 22:56

Országszerte mintegy hatvan oktatási intézményt fertőtlenít a Magyar Honvédség az őszi szünetben. A vegyivédelmi katonák és a kiképzett rajok október 24-én, szombaton is számos objektumot fertőtlenítettek.

Helyi gimnáziumot fertőtlenítettek a pápai katonák

Az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái tovább folytatták a köznevelési intézmények fertőtlenítését október 24-én. A katonai szervezet hatáskörébe tartozó, Vas, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye oktatási intézményeit magába foglaló 7. körzetben a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium mentesítése következett.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér három fertőtlenítő raja szombaton reggel az egyik helyi tanintézményben kezdte meg munkáját. Az elmúlt időszakban a Türr István Gimnázium és Kollégium tanárai, valamint diákjai közül többen is érintettek voltak koronavírus-fertőzésben, ezért vált szükségessé az oktatási intézmény mentesítése. A pápai katonák az előzetes helyszínbejárást követően - több órán keresztül - alapos fertőtlenítést végeztek: közel száz liter MOL Hygi Flow Rapid alkoholos felülettisztító folyadékot permeteztek szét mintegy 3000 négyzetméteren. A művelet során fertőtlenítették - többek között - a tornatermet, tantermeket, szertárakat, tanári szobákat, laborokat és közösségi tereket is.

A feladatot az intézményvezetővel, Németh Zsolttal egyeztetve hajtották végre, aki elismerősen nyilatkozott a pápai fertőtlenítő rajok munkájáról: „Szeretném megköszönni a Magyar Honvédség katonáinak munkáját. Azt gondolom, hogy egy nagyon fontos feladatot láttak el, hiszen sikerült úgy fertőtleníteni az épületet, hogy a szünet után a diákjaink biztonságban térhessenek vissza tanulni. A pápai katonák nagyon precízen és pontosan dolgoztak, maximálisan ügyelve az előírásokra és arra, hogy minden egyes rész, beleértve a különösen kényes, a tanulók által gyakrabban használt területeket, alaposan fertőtlenítve legyenek.”

Szöveg és fotó: Varju Kitti

* * *

Négy helyszínen fertőtlenítettek a vegyivédelmi katonák

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportja október 24-én négy helyszínen fertőtlenített oktatási intézményeket: a győri AUDI Hungaria Általános Művelődési Központban, a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumban, valamint a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban.

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái azonnali feladatként a budapesti Nyírő Gyula Kórházban is fertőtlenítési feladatot hajtottak végre szombaton.

Szöveg és fotó: Kocsis Balázs százados

Kapcsolódó cikkek