Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Veszprémben is fertőtlenítettek

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2020. október 30. 18:24

Az őszi szünetben folyamatosan zajlik az oktatási intézmények fertőtlenítése országszerte. Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái október 30-án, pénteken a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégiumban végezték el a mentesítést.

veszprem_fertőtlenítés (9)

A zászlóalj két mentesítő raja, kézi permetező eszközökkel, és a Mol Hygi Flow Rapid nevű fertőtlenítőszerrel – a kidolgozott eljárási rendben megfelelően - először az intézmény külső területeit fertőtlenítettek, a katonák csak ezután mentek be az iskola épületébe. Az oktatási intézményben a felső szintekről haladtak lefelé, az egyes helyiségekben pedig belülről kifelé, hogy a már fertőtlenített területre maguk a katonák se lépjenek be. A mentesítés közben folyamatos szellőztetést végeztek.

veszprem_fertőtlenítés (7)

Kocsis Balázs százados, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj kommunikációs tisztje érdeklődésünkre elmondta: a magas alkoholtartalmú fertőtlenítőszer elsősorban párolgás közben semmisíti meg a vírusokat, baktériumokat, a fertőtlenített terület nagyjából egy óra múlva biztonságosnak tekinthető.

„A Magyar Honvédség kijelölt és felkészített alakulatai az őszi szünet utolsó napjáig tovább folytatják a kijelölt oktatási intézmények fertőtlenítését. Ezt követően továbbra is készenléti szolgálatot látnak el, hogy szükség esetén bárhol, bármikor bevethetőek legyenek a járvány elleni védekezésben”- hangsúlyozta a százados.

GALÉRIA

Kapcsolódó cikkek