Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közel hatvan oktatási intézményt fertőtlenít a Magyar Honvédség

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. október 29. 23:06

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportjai, valamint a Magyar Honvédség más alakulatainak felkészített fertőtlenítő rajai - az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére - 58 oktatási intézményt fertőtlenítenek az őszi szünetben. Alábbi összeállításunkban az elmúlt két nap fertőtlenítéseiről számolunk be.

Tiszaföldváron fertőtlenítettek az MH 2. Különleges Rendeltetésű Dandár katonái

Az MH 2. Különleges Rendeltetésű Dandár katonái október 28-án, szerdán is folytatták az oktatási intézmények fertőtlenítését. Ezen a napon a tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakközépiskola és Kollégium épületét mentesítették.

Az oktatási intézmények mellett ismét sor került az idősotthonok fertőtlenítésére is: az alakulat kilencfős raja a sárospataki idősotthonban kül- és beltéren egyaránt elvégezte a mentesítési munkálatokat. 

 

Szöveg és fotó: MH 2. Különleges Rendeltetésű Dandár

***

Hódmezővásárhelyen fertőtlenítettek a szentesi műszakiak

 Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred felkészített katonái október 29-én, csütörtökön a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolát fertőtlenítették.

A műszaki ezred az elmúlt napokban a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében Békés, Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megye öt intézményében végezte el a szükséges mentesítési feladatokat. Az alakulat összesen több mint tizenötezer négyzetméternyi felületen, közel ötszáz liter (MOL Hygi Flow) alkoholos felülettisztító folyadékot használt fel. A fertőtlenített területek és a tanulók által használt eszközök - egy újbóli fertőzés gyanújáig - biztonságosnak tekinthetők, így nyugalomban kezdődhet újra az oktatás a gyermekeknek az őszi szünet befejeztével.

Szöveg:Király Róbert Sándor hadnagy
Fotó: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred

***

Nyíregyházán is fertőtlenítettek a debreceni katonák

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái október 29-én, csütörtökön, az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban folytatták a fertőtlenítési feladatokat.

 A nyíregyházi gimnáziumba kiérkező, tizenhat katonából álló csoport a meghatározott fertőtlenítőszert használva közel hétezer-hatszáz négyzetméter fertőtlenítését végezte el.

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy
Fotó: MH 5. Bocskai István Lövészdandár

***

Veszprémi iskolát fertőtlenítettek a pápai katonák

Az MH Pápa Bázisrepülőtér fertőtlenítő rajai október 29-én a veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola mentesítését hajtották végre. Az oktatási intézményben már néhány héttel a tanévkezdés után felütötte a fejét a fertőzés. Több osztály esetében is digitális oktatást vagy rendkívüli szünetet kellett elrendelni. Az általános iskola fertőtlenítése elengedhetetlenné vált, így az őszi szünet alatt meg is történt az intézmény mentesítése.

A pápai katonák közel háromezer négyzetméteres területen végezték el a fertőtlenítést. Mind a belső, mind a külső tereket MOL Hygi Flow Rapid alkoholos felülettisztító folyadékkal permetezték le. Az őszi szünet kezdete óta Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas megye köznevelési intézményeinek folyamatos mentesítését végző pápai fertőtlenítő rajok ezúttal is hatékonyan és precízen teljesítették a műveletet.

Szöveg: Varju Kitti
Fotó: Csiginé Cser Georgina önkéntes műveleti tartalékos főtörzsőrmester

Kapcsolódó cikkek