Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tavaszi hangverseny a Megyeházán

Szöveg: MH SZHB |  2012. április 16. 14:53

Hagyományos tavaszi koncertjét tartotta a Légierő Zenekar–Szolnok április 13-án a Megyeháza dísztermében. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Lengyel Györgyi, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Szabó István, Szolnok Megyei Jogú Város alpolgármestere is.

A szolnoki katonazenészek minden évben két alkalommal – tavasszal és az adventi időszakban – koncerttel kedveskednek a város fúvószenét szerető lakosainak. Hangversenyeiket minden alkalommal telt ház előtt rendezik meg.

Idén Sosztakovics, Coby Lankester, Leonard Bernstein, Derek Bourgeois, Artie Shaw, Philip Sparke műveiből válogatott a két karmester, Válóczi Gyula őrnagy és Molnár János százados. Nagy István zászlós virtuóz klarinétszólóval kápráztatta el a közönséget. Ráadásként Michael Jackson-egyvelegre tapsolhatott a közönség.

Mint minden évben, az idén is volt meglepetésvendég: Kovács Tamás és Kovács Csaba rádióirányítású repülőmodellek mini-kiállításával és egy helikoptermodell reptetésével kápráztatta el a közönséget.

Az est végén Lamos Imre dandártábornok, a helyőrség parancsnoka és a város alpolgármestere köszönték meg a remek hangulatú koncertet a karmestereknek és a zenészeknek.