Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Teremnévadó ünnepséget tartott a Ludovika Zászlóalj

Szöveg: Dajka Henriett | Fotó: Hohl Regina |  2021. november 1. 17:25

A világjárvány okozta kényszerű szünet után örömmel gyűltek össze vitéz békei Koós Ottó nyugállományú alezredes úr leszármazottai, barátai és tisztelői a Ludovika Kávézó helyszínén, a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus 1. épületében, melyet az egykori Ludovikás tisztről neveztek el, emléket állítva egy kivételes katonai életútnak, egy tisztnek, példás férjnek, szerető apának.

Koos_Ottó_1

Az MH Ludovika Zászlóalj parancsnoki épületében ezután a Koós Ottó teremben zajlanak az alakulat kiemelten fontos értekezletei, itt látják továbbra is vendégül a ludovikás bajtársakat és az alakulathoz érkező vendégeket is itt fogadják.

Az emlékfal leleplezése előtt Leib Péter alezredes, zászlóaljparancsnok-helyettes méltatta a névadót, aki katonaként megingathatatlan hittel, odaadóan és becsülettel, kitartó hűséggel szolgálta hazánkat. Tartása, életszemlélete olyan példa az utókor számára is, amely megmutatja, hogy vannak olyan elévülhetetlen katonaerények, amelyek a fiatal tisztjelöltek számára is tartást, elhivatottságot adnak.

Koos_Ottó_8

A néhai ludovikás tiszt fia, Koós Csaba - akit felesége és fia is elkísért - megköszönte, hogy édesapja emlékének fenntartásáról ilyen módon gondoskodnak. Gyermekkori emlékek sora mellett, a tisztjelöltekhez is szólt, megosztva velük az édesapjától kapott útravalókat.