Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Terroristagyanú miatt tartott házkutatást az FBI

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. szeptember 26. 7:40

Házkutatásokat tartott szombaton két városban az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), bizonyítékot keresve háborúellenes aktivisták, illetve kolumbiai és közel-keleti terroristák közötti kapcsolatra – közölte az FBI.

Steve Warfield, a szervezet szóvivője elmondta, hogy ügynökeik Minneapolis városában hat helyen, Chicagóban pedig két helyen tartottak házkutatást. Senkit nem vettek őrizetbe, erre ugyanis nem volt felhatalmazásuk az ügynököknek.

Az átkutatott házak között volt három régi minneapolisi háborúellenes aktivista, Mick Kelly, Jess Sundin és Meredith Aby otthona is – közölték az érintettek, akik októberre bírósági idézést is kaptak.

„Az FBI zaklatja a háborúellenes aktivistákat és vezetőket, olyan embereket, akik ellenzik az Egyesült Államok közel-keleti és kolumbiai beavatkozását" – állította Mick Kelly, mielőtt az FBI-ügynökök elkobozták mobiltelefonját.

Sundin feltételezése szerint a házkutatások azzal függenek össze, hogy egy minnesotai háborúellenes szervezet ellenzi a Kolumbiának és Izraelnek nyújtott amerikai katonai segítséget, valamint az amerikai haderő iraki és afganisztáni műveleteit.

CímkékAfganisztán