Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tiszthelyettesi fejlesztő foglalkozás a tatai lövészeknél

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2009. március 31. 8:57

Tiszthelyettesi fejlesztő foglalkozást rendeztek március utolsó hétfőjén Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál. A foglalkozásra az alakulat minden tiszthelyettese és zászlósa összegyűlt a laktanya rendezvénytermében. A fejlesztő foglalkozáson kiemelt jelentőséggel bírt az amerikai rendfokozati jelzések ismertetése is.

A foglalkozást Zsótér János főtörzszászlós, az alakulat vezénylő zászlósa tartotta, és előadása első részében  feldolgozta Benkő Tibor altábornagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának „Változás és állandóság" címmel megjelent feladatszabását.

A fejlesztő foglalkozáson kiemelt jelentőséggel bírt az amerikai rendfokozati jelzések ismertetése is, ugyanis az OMLT felkészítés keretében, a laktanyában tartózkodó amerikai katonák és a dandár katonái közötti szolgálati érintkezés, és a kölcsönös tiszteletadás szabályai egymás rendfokozatainak ismerete nélkül nem lennének betarthatók.

Zsótér főtörzszászlós ezen kívül megköszönte a dandár tiszthelyetteseinek munkáját, ám egyben figyelmeztetett is: a tiszthelyettesi-zászlósi állománykategória jelenti nem csak az alegységek, de a dandár egészének gerincét, és ez a tény nem engedi a pihenést.

A vezénylőzászlós hozzátette: ugyanolyan – önmagával szembeni – követelménytámasztást, minőségi és fegyelmezett feladatvégrehajtást vár el a tiszthelyettesektől továbbra is, mint amilyen már régóta a tatai alakulat sajátja.

1595885448