Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tízezer repült óra

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2023. május 14. 14:24

Az egyiptomi légierő a közelmúltban ünnepelte a Rafale-on teljesített 10 000. repült órát, elsőként elérve a típussal a külföldi üzemeltetők közül ezt a mérföldkövet jelentő eseményt.

Egyiptom – első külföldiként – még 2015-ben rendelte meg az első gépeket, jelenleg 24 darabos Rafale flottát üzemeltetnek. A darabszámot tovább növeli az ország, hiszen a 2021-es bejelentés értelmében további harmincat szereznek be.

A Dassault Aviation hangsúlyozta, hogy ez a fontos mérföldkő megerősíti a Rafale technológiai és üzemeltetési kiválóságát és igazolja az egyiptomi személyzet Franciaországban kapott képzésének minőségét, valamint a támogató rendszerek és személyzet hatékonyságát. Ugyanakkor az egyiptomi légierő nagyszerű képességeit is jól szemlélteti, milyen könnyedén és gördülékenyen hajtották végre a hajózók és műszakiak a Rafale-ra való átképzését.

„Egyiptom a Rafale-t választotta, felismerve egyedülálló többfeladatú jellegét, hogy ezzel is biztosítsa helyét a regionális és nemzetközi színtér kulcsszereplőjeként, bármilyen geopolitikai kontextusban. A Rafale 10 000 repült órája méltó módon köszönti az egyiptomi légierő szakmai hozzáértését, a Rafale kiválóságát, és nagy büszkeség a Dassault Aviation számára is, amely közel ötven éve szoros, bizalmon és elkötelezettségen alapuló kapcsolatokat ápol Egyiptommal” – nyilatkozta Eric Trappier, a Dassault Aviation elnök-vezérigazgatója a „Wild Wolves” Rafale-század légibázisán tartott ünnepségen.

rafale
Forrás: jetfly.hu
Címkékhaditechnika