Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több mint háromszáz elsőéves hallgató kezd ősszel az NKE HHK-n

Szöveg: Tasi Tibor | Fotó: arhív, Nagy Ádám és Nagy Dániel |  2021. július 26. 9:33

Több mint 1900 elsőéves kezdheti meg tanulmányait a szeptemberben induló új tanévben a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE). A ponthatárok csütörtök esti kihirdetésekor kiderült: az egyetem több karán is volt olyan szak, ahová bőven 400 pont feletti teljesítményre volt szükség a bejutáshoz.

NKE-50

Kedvezően alakultak a felvételi számok idén az NKE-n: huszonnégy százalékkal többen jelentkeztek, ami felülmúlja a felsőoktatásba jelentkezők számának tizenegy százalékos növekedését, ráadásul a bejutni kívánók közel hetvenegy százaléka első helyen jelölte meg az intézményt. Végül 1928 jelentkező nyert felvételt az általános eljárásban, a legtöbben, 942-en az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karon kezdik első tanévüket egyetemistaként. A nappali rendszerű alapszakok közül a nemzetközi igazgatási szak most először angol nyelven is induló képzésére 420, a magyar nyelvűre 407 pontra volt szükség a bejutáshoz, míg a közigazgatás-szervező szakra 346 pontra. Az államtudományi osztatlan képzésre 329 pont volt a bejutási szint, míg a mesterszakok közül az International Public Service Relations angol nyelvű képzésére 76, a nemzetközi tanulmányok szakra 68 pont.

Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán (NKE HHK) 324 elsőéves kezd ősszel, a karra tavaly átkerült nemzetközi biztonság – és védelempolitika képzés igazi slágerszak továbbra is, mindezt jelzi a 433 pontos bejutási küszöb. A honvédtiszti alapképzésben 280-344 pont között volt a határ.

nke_HHK_tisztjelöltek_archív

A Rendészettudományi Karon 574 elsőéves számára startol el az új tanév szeptemberben. Az alapszakok közül a bűnügyi, bűnügyi igazgatási és rendészeti igazgatási képzéseken bőven 400 pont feletti teljesítmény kellett a bejutáshoz, de a rendészeti és katasztrófavédelmi képzésnél is volt olyan szakirány, ahol több mint 340 pontra volt szükség.

A Víztudományi Karon 88-an kezdhetik meg első tanévüket, itt a környezetmérnöki és vízügyi üzemeltetési mérnöki szakokon 310 pont kellett a sikerhez.

Forrás: uni-nke.hu