Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új vezető az MH Katonai Képviselő Hivatal élén

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: MH KKH |  2021. július 26. 14:50

Július 23-án tartották az MH Katonai Képviselő Hivatal (MH KKH) vezetői beosztásának hivatalos átadás-átvételét Brüsszelben, a NATO központjában. A katonai képviselői feladatokat Horváth Gábor vezérőrnagytól - aki idén februártól látta el ezt a beosztást - dr. Böröndi Gábor altábornagy vette át.

20210726-mh-kkh-vezetovaltas (1)

A NATO és az EU Katonai Bizottságok elnökei az utolsó hivatalban töltött hete során megtartott katonai bizottsági plenáris üléseken köszöntek el Horváth Gábor vezérőrnagytól. Mind az EU, mind a NATO katonai bizottság elnökei köszönetüket fejezték ki a katonai képviselő kiemelkedő munkájáért és a magyar képviselet felelősségteljes működéséért.

20210726-mh-kkh-vezetovaltas (2)

Horváth Gábor vezérőrnagy mindkét bizottság ülésén, válaszbeszédében hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés volt számára Magyarországot és a Magyar Honvédséget ilyen magas szintű katonai fórumon képviselni. Emellett elismerését fejezte ki a bizottság tagjainak a mandátuma alatt tanúsított professzionális munkáért és azért az eredményért, amit a kihívásokkal teli környezetben együttesen végeztek. Kiemelte: az elért eredmények nem csak az ő érdemei, hanem a katonai képviseleten szolgáló valamennyi beosztott lelkiismeretes munkájának a gyümölcse.

Horváth vezérőrnagy a belga képviseleten keresztül külön köszönetét fejezte ki a vendéglátó nemzetnek, amely mindent megtett a NATO és az EU helyi intézményeinek gördülékeny, biztonságos működéséért.

20210726-mh-kkh-vezetovaltas (3)
CímkékBrüsszel