Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Többen meghaltak az izraeli légicsapásokban

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. február 27. 13:55

Öt palesztin meghalt és kettő megsebesült egy gépkocsi elleni izraeli légi csapásban a Gázai övezet déli részén, Hán-Júniszban. Előzőleg el-Bureidzs menekülttábor közelében az Iszlám Dzsihád egyik fegyveresét ölte meg egy légitámadás.

A Hamász iszlamista szervezet bejelentette, hogy fegyveres szárnyának, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádoknak a tagjai voltak az áldozatok Hán-Júniszban. Az első robbanás után néhány perccel egy rakéta eltalált egy autót, de az utóbbi csapásnak az eddigi hírek szerint nincsenek halott vagy sebesült áldozatai.

Az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezet azt közölte, hogy egy fegyverese életét vesztette a szerdára virradó éjjel egy izraeli légicsapásban az övezet középső részén lévő el-Bureidzs menekülttábortól keletre. További két palesztin megsebesült.

Az izraeli hadsereg szóvivője csak annyit közölt, hogy még vizsgálják e híreket. Az utóbbi időben szaporodtak a hadsereg célzott támadásai a Gázai övezetben, megtorlásul az izraeli terület ellen onnan indított rakétatámadásokra. Izrael ezenkívül január 17-én blokád alá vonta az övezetet, bizonyos alapvető termékek hiányát és áramkimaradásokat okozva.

A szerdán bejelentett halálesetekkel – a francia hírügynökség adatai szerint – 6165-re emelkedett az izraeli-palesztin viszály áldozatainak száma 2000 óta, többségük palesztin volt.