Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

További hírek a kigyulladt fegyverraktárról

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. június 3. 18:15

A június 2-án, csütörtökön az udmurtföldi Izsevszk melletti fegyverraktárban kiütött tűznek két halálos áldozata is van, és 55-re nőtt azok száma, akik orvoshoz fordultak, közülük 23 került kórházba, de sokakat pénteken délután már hazaengedtek. A két halott idős volt, és szívinfarktust kapott. A tüzet az első feltételezések szerint egy nem jól eloltott cigarettacsikk okozhatta.

A közel 30 ezer kitelepített harmada már visszatérhetett lakásába a környéken, vagyis Udmurtföldön és a szomszédos Tatársztánban. Ugyanakkor az egész környéken elzárták a gázszolgáltatást, ami több tízezer embert érint.

Hivatalos katonai források szerint a tévéfelvételeken látható sűrű füstöt a lőszerek fából készült dobozainak égése okozza.

Bejelentették, hogy a korábbi közlésekkel ellentétben egyetlen épület semmisült meg.

Még a kora délutáni órákban is 3-5 percenként hallatszottak robbanások, de szintén hivatalos közlés szerint a raktárban tárolt lövedékek nem lehetnek veszélyesek Agriz város és környéke lakosságára.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma Permből pszichológusokat küldött a helyszínre.

Katonai források szerint a lövedékek robbanása még további két napig is eltarthat.

Alekszandr Gorjainov, az udmurtföldi elnöki és miniszterelnöki hivatal vezetője pénteken, helyi idő szerint délben arra figyelmeztetett, hogy a 102. számú tüzérségi lőszerraktár körül a helyzet még nem oldódott meg, s az sem zárható ki, hogy még romlik majd. Mindenesetre nem lőszerek repülnek a levegőbe a tűz miatt, hanem különféle apróbb alkatrészek.

Címkéktüzér