Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzszerészek kerestetnek!

Szöveg: honvedelem.hu / HavariaPress |  2008. január 12. 9:35

Tűzszerészeket keres a honvédség hagyományos, illetve “terror jellegű” robbanótestek kutyás keresésére. A jelentkezők az 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj állományába kerülhetnek, ahol most összesen kilenc fő részére vár álláslehetőség, kutyavezető tűzszerész beosztásban.

A jelöltek főtörzsőrmesteri rendfokozatra számíthatnak, s a kiválasztásuknak nem feltétele a kutyavezetői végzettség sem, ám ha rájuk esik a választás, meg kell szerezniük azt. A szerencsés jelentkezőknek vállalniuk kell a III. osztályú tűzszerész vizsga letételét és a tűzszerész munkával járó kötelezettségeket, át kell esniük “B" típusú nemzetbiztonsági ellenőrzésen, és alkalmasnak kell lenniük a munkakutyákkal való foglalkozásra is.

Értelemszerűen előnyt élveznek az elbírálásnál azok, akik már szereztek tapasztalatot munkakutyákkal, de azok is, akik angol nyelvvizsgával vagy “C" kategóriás jogosítvánnyal rendelkeznek. A pályázatokat e hét utolsó napjáig lehet benyújtani, a jelentkezéseket a jövő hét folyamán bírálják el.