Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új, átmeneti sátrak épültek a helikopterbázison

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2022. február 10. 7:19

Két újabb, tárolási és kiszolgálási célú, átmeneti sátor készült el az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison, amelyeket együtt használnak majd a már meglévő MT2-esekkel. Az új sátrak további lehetőségeket biztosítanak a rendszerben levő repülőeszközök működtetésére és tárolására az új hangárkomplexum elkészültéig.

SZHB_sátrak (4)

A sátrak összeállítását január 24-én kezdték meg az alakulatnál - 6 svéd és olasz szakember segítségével, akik oktatást is tartottak a kijelölt magyar katonáknak. Az építésben - az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, valamint az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományából - összesen huszonketten vettek részt.

Ugyanakkor az alapozó munkálatok, a beton alap kialakításával, már tavaly nyáron megkezdődtek. Feszített tempóban épült a két új DAM sátor, dacolva a téli hideggel és az időjárási körülményekkel. Ezt a lelkiismeretes és gyors munkát köszönte meg dr. Koller József dandártábornok, az alakulat parancsnoka a külföldről érkező szakembereknek. A dandártábornok olaszul és angolul is elmondta, hogy mennyire nagyra értékeli segítségüket és munkájukat.

„Sokan azt gondolják, hogy ezek sátrak, de valójában épületek, amik sátorként is funkcionálnak” – mondta a sátrakról Massimiliano Moscarelli olasz vezető instruktor.