Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új dandárparancsnok a Szurmay élén

Szöveg: Kun-Orosz Adrienn | Fotó: a szerző felvételei |  2021. május 27. 16:27

Egy év megbízott parancsnoki beosztását követően május 25-ei hatállyal az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) parancsnokává nevezték ki Mudra József ezredest. Az erről szóló parancsot a Petőfi laktanyában hirdették ki állománygyűlés keretében, amelyen részt vett Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke.

MHBHD_parancsnokváltás (6)

„Ez egy új felállás, új kihívások. Csak együtt lehet a feladatokat végrehajtani, önök nélkül nem megy. Azt kérem, hogy ugyanúgy támogassák a parancsnokot, ahogy tették azt az előző évben” - fogalmazott beszédében Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke.

MHBHD_parancsnokváltás (7)

Ezt követően a dandár kihelyezett vezetői értekezletet tartott a gombai lovardában. A parancsnoki állomány a Fetti Lovardában ismerhette meg a Honvéd Huszár Díszalegységet, illetve annak tevékenységét.

Az állomány köszöntését követően a dandárparancsnok elmondta: ugyanúgy, ahogy az elmúlt egy évben, számít mindenki munkájára és támogatására, a katonák szakmaiságára. „Az elmúlt egy évben, függetlenül attól, hogy a veszélyhelyzet kapcsán a feladatokat átterveztük és új kihívások kerültek elénk, új képességgel bővültünk”- hangsúlyozta az ezredes.

MHBHD_parancsnokváltás (10)

Az istálló, valamint a lovarda megtekintése után a rendezvény a díszöltözet, a díszelgő lószerszám, a lovardai öltözet és a lószerszám bemutatásával folytatódott, melyet huszár lovas bemutató zárt. A huszárok minden hónap utolsó hétvégéjén - pénteken 14-18 óráig, szombaton és vasárnap 10-18 óráig - látnak el huszár díszjárőrfeladatot a budai Várban.