Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új parancsnok az MH Anyagellátó Raktárbázis élén

Szöveg: Tar Zsuzsanna | Fotó: Kaiser Erika |  2024. július 23. 13:37

Ünnepi állománygyűlés keretében vette át a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis parancsnoki beosztását Kocsis Ákos alezredes Barkó István alezredestől.

2024_07_17_MH_ARB_PK_Atad_atvesz_023_RX2_8577S_Foto_Kaiser_Erika

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter július elsejétől bízta meg Kocsis Ákos alezredest az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) parancsnoki beosztás ellátásával. Az átadás-átvétel alkalmából tartott állománygyűlésen részt vett Solymosi Ferenc ezredes, az MH Logisztikai Támogató Parancsnokság parancsnoka, az MH ARB vezető állománya, a szervezeti elemek vezetői, a bázisparancsnokok, illetve a mátyásföldi telephely katona és honvédelmi alkalmazotti állománya is.

Barkó István alezredes beszédében emlékeztetett, hogy közel tíz hónappal ezelőtt vette át a parancsnoki feladatokat, és számos nagy kihívással kellett szembenéznie. A számos feladat közül kiemelte az Adaptív Hussars 2023 többnemzeti gyakorlat központi ellátásának biztosítását, logisztikai támogatását, illetve azt, hogy kiosztották a digitális katona felszereléseket az MH katonai szervezeteinek.

„Az elmúlt hónapok lezárásaként szeretném megköszönni az MH Logisztikai Támogató Parancsnokság vezetésének a támogatást, a türelmet, az együttműködést” – mondta, hozzátéve: „köszönöm a raktárbázis vezető és beosztott állományának, hogy a rám bízott feladatokat sikerrel teljesíthettem.”

2024_07_17_MH_ARB_PK_Atad_atvesz_050_RX1_8350S_Foto_Kaiser_Erika

Kocsis Ákos alezredes hangsúlyozta, hogy szolgálatát legjobb tudása szerint, kellő alázattal és maximális igyekezettel fogja végezni, a magas szakmai színvonalat fenntartva, a folyamatosan változó körülményekhez igazodva.

Solymosi Ferenc ezredes az eseményen tartott beszédében leszögezte, hogy egy parancsnok önmagában kevés ahhoz, hogy egy szervezet sikeres legyen, ahhoz egy igazán jó végrehajtó állománynak kell mögötte állnia. Hangsúlyozta, hogy a szervezet Barkó István alezredes vezetése alatt kiegyensúlyozott, jó szintet ért el, és Kocsis Ákos alezredesnek ezt a munkát kell folytatnia a megváltozott jogszabályi háttérrel.

„A helyőrség támogató rendszer kialakítása, a személyügyi és logisztikai rendszer további átalakítása előtt állunk. Arra kérem a parancsnok urat, hogy hatékonyan vigye végig a feladatokat, a személyi állományt pedig arra, hogy támogassa Kocsis alezredest parancsnoki szolgálata során” – fogalmazott.