Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új típusokkal erősítené meg légierejét Fülöp-szigetek

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. július 24. 10:27

Nagy bevásárlást tart Fülöp-szigetek légiereje: Olaszországból 10 harci helikoptert terveznek beszerezni, emellett érkezhet még 21 darab Huey, három közepes teherszállító repülőgép, illetve 12 vadászgép, összesen 75 milliárd peso értékben.

A légierő parancsnoka, Lauro Catalino de la Cruz altábornagy szerint azért választották az olasz helikoptereket, mivel ezeket olcsóbban szerezhetik be, mint az amerikai típusokat. A tervek szerint a gépek még az idei év vége előtt megérkeznek, és a kiöregedő OV-10 Bronco repülőgépeket és MG-520 helikoptereket válthatják majd, a három szállítógép pedig a meglévő C-130-asok mellé érkezik kiegészítésképp.

A 12 darabos vadászgéptender elnyerésére négy ország pályázott: Olaszország, Dél-Korea, Oroszország és az Egyesült Királyság. A hírek szerint olyan típust keresett az ázsiai ország, amely könnyen repülhető bármely pilóta számára, ugyanakkor alkalmas a többfeladatú vadász szerepkörre is. Fülöp-szigetek légiereje végül a KAI által fejlesztett TA-50-est rendszeresíti.