Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb állomásához érkezett a nyugállományúak tájékoztatása

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2021. június 19. 15:39

Nyugállományú katonáknak és honvédségi nyugdíjasoknak szervezett fórumon vett részt Benkő Tibor honvédelmi miniszter június 18-án és 19-én, Balatonakarattyán.

nyugállományú_találkozó (2)

A járványhelyzetet megelőző időszakban az ország több pontján tartott előadást nagy létszámú nyugállományú katonának és honvédségi dolgozónak a tárca vezetője. Most arra nyílik lehetőség, hogy az érintettekkel a korábban elhangzottak tapasztalatait szűk körű fórumokon feldolgozzák, kikérjék véleményüket, észrevételeiket a haderő fejlesztéséről, a honvédség jövőbeni terveiről.

A tárcavezető a HOSZ, HOKOSZ, MATASZ és BEOSZ szervezetek tagjait tájékoztatta – egyebek mellett - a Magyar Honvédségben zajló változásokról, a katonai életpályamodellről, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddigi eredményeiről, a jövőben megvalósuló haditechnikai beszerzésekről, a hazafias honvédelmi nevelés és a fiatalok megszólításának fontosságáról, valamint a nyugállományú bajtársakat és honvédségi alkalmazottakat érintő aktuális kérdésekről.

nyugállományú_találkozó (1)

A tárcavezető kiemelte: ők részei a Magyar Honvédség múltjának, építik annak jelenét, hatást gyakorolnak Magyarország honvédelmi célkitűzéseinek megvalósítására, és a katonai szervezetek jövőjére, éppen ezért nagyobb törődést és támogatást érdemelnek. „A nyugállományú bajtársainkra, volt honvédségi alkalmazottakra sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk, hiszen az elmúlt évtizedekben ők vállaltak felelősséget a Magyar Honvédség képességeinek megteremtéséért és fenntartásáért, hazánk biztonságának garantálásáért. Mindezek alapján a Magyar Honvédség és a tárca számít a tapasztalataikra. Ezért dolgoztak ki egy gondoskodási, támogatási programot a honvédelem ügye iránt elkötelezett nyugállományú katonák számára, hiszen nagyon sokan tartoznak ebbe a körbe, akik nem csak tettek a nemzetért, az országért, de továbbra is elkötelezettek, lojálisak a haza iránt. Ők a mai napig a honvédség nagy családjának tagjai, amit a fórum több résztvevője is megerősített” - hangsúlyozta a tárca vezetője.

nyugállományú_találkozó (3)

Benkő Tibor meghallgatta a szervezetek tagjainak észrevételeit, javaslatait a fórum témakörei kapcsán, amelyen két nap alatt tizenöt szervezet tagjai vettek részt.

Az érintettek aktív résztvevői voltak a beszélgetésnek: számos észrevételt és javaslatot tettek a felmerült témák vonatkozásában. Megköszönték a tárca és a honvédség vezetésének a kezdeményezést, továbbá jelezték, hogy a kölcsönös együttműködés reményében hasonló beszélgetésekre a jövőben is igényt tartanak.

nyugállományú_találkozó (4)
×