Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb épületenergetikai fejlesztés valósult meg

2022. augusztus 8. 10:40

Újabb épületenergetikai fejlesztés valósult meg a Magyar Honvédség egyik budapesti objektumában

Az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával jött létre a KEHOP-5.2.10 - Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései című felhívás keretében a KEHOP-5.2.10-16-2018-00175 azonosítószámú „HM VGH vagyonkezelésében lévő Budapest, Kassák Lajos utcai nőtlenszálló épületenergetikai fejlesztése" című projekt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pozitív támogatói döntése alapján a projekt bruttó 157,22 millió forint összegű, vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás felhasználásával valósult meg. A fejlesztés eredményeként a Kassák Lajos utcai telephelyen lévő épület homlokzati és tetőszigetelése, a nyílászárók újra cserélése, valamint háztartási méretű fotovoltaikus rendszer kiépítése valósult meg.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség céljai között szerepel, hogy a lehetőségeket kihasználva élen járjon a megújuló energiaforrások felhasználásában és a környezetbarát technológiák alkalmazásában, ezzel is követendő példát mutatva dolgozóinak, szakembereinek és az oda látogatóknak. Az ütemezés alapján az előkészítési tevékenységek 2021 második felében kezdődtek, a kivitelezés pedig 2022 második felében fejeződött be.

A projekt várhatóan 2022. szeptember 30-án zárul.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

(A Honvédelmi Minisztérium közleménye.)