Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb képességgel bővült a parancsnokság

Szöveg: MH KIBP | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2023. december 1. 8:44

Szervezeti aktualitások és képesség-bővülés volt a fő témája az MH Kiberműveleti Parancsnokság november 29-én megtartott állománygyűlésén.

Címlap másolat

Az eseményen Pozderka Gábor ezredes az alakulat parancsnoka tájékoztatást adott a szervezeti változásokról, külön kiemelve, hogy a Honvéd Vezérkar Információvédelmi Iroda megszűnésével, annak feladatrendszeréből egyes elemek átkerülnek a parancsnoksághoz. A nyílt rendszerek és hálózatok védelmének stratégiai szintű szakmai irányításával bővül a parancsnokság képessége. Ez a lépés egyszerűsíteni fogja a szakterületi koordinációt, valamint erősíti a reagáló képeséget az információbiztonság terén. Az informatikai szakterületek közötti együttműködés erősítésének érdekében az eseményen Gaspor Tibor ezredes, a Honvéd Vezérkar, Híradó Informatikai Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettese is részt vett.

1K5A0941

A parancsnok bemutatta az állománynak Talabos Tibor ezredest, az alakulat új parancsnokhelyettesét, majd méltatta szakmai hozzáértését és elkötelezettségét, hozzátéve, hogy az új elöljáró személye tovább erősíti a Kiberműveleti Parancsnokság hatékonyságát és képességeit.

Pozderka ezredes elismerően szólt az alakulat „Adaptive Hussars 23” elnevezésű nemzetközi gyakorlat során mutatott szakmai munkájáról is. Megköszönte az állománynak az elhivatott és eredményes szolgálatot, majd felhívta a figyelmet az együttműködés, az elkötelezettség és a jövőbeli kihívásokra való felkészülés fontosságára.

1K5A0930