Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb merényletre készült a Hezbollah?

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. április 9. 9:11

Az egyiptomi főügyész azzal vádolta a Hezbollah libanoni síita szervezetet, hogy merényleteket tervezett Egyiptomban.

A főügyészi hivatal az egyiptomi állambiztonsági szervezettől kapott tájékoztatásra hivatkozva közölte: a Hezbollah vezetői utasították beosztottaikat arra, hogy toborozzanak tagokat a szervezet számára annak érdekében, hogy “agressziós cselekményeket" kövessenek el Egyiptomban.

A hivatal közleményében azzal vádolta meg Haszan Naszrallah sejket, a Hezbollah vezetőjét, hogy kijelölte a szervezet egyes tagjait ezen cselekmények végrehajtására.

A főügyészi hivatal beszámolt arról is, hogy az egyiptomi rendőrség az üggyel kapcsolatban őrizetbe vett 43 embert, de az intézkedés időpontját nem közölte.

Az iszlám fundamentalisták védőjeként nevet szerző Muntaszir az-Zajjat egyiptomi ügyvéd az elfogottak családtagjaitól úgy tudja, a foglyokat – köztük libanoniakat és palesztinokat – feltételezett Hezbollah-kapcsolataikról faggatta a rendőrség.

Az al-Maszri al-Jomm című kairói napilap úgy értesült, hogy a körülbelül három hónappal ezelőtt őrizetbe vett embereket azzal gyanúsítják, hogy Hezbollah-képviseleteket próbáltak meg nyitni Egyiptomban és síita vallási tanokat akartak terjeszteni a túlnyomó többségében szunnita országban.

Az egyiptomi sajtó rendszeresen közöl leleplező írásokat az álruhába bújtatott “síita invázióról".