Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Óriási sikert aratott a Légierő Zenekar Brüsszelben

Szöveg: Jádyné Németh Szilvia százados |  2009. április 9. 5:57

Nagy sikert aratott Brüsszelben, a NATO főparancsnokságon a Légierő Zenekar, akik a magyar csatlakozás tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepi koncerten vettek részt. A muzsikusoknak még a szövetség leköszönő főtitkára, Jaap de Hoop Scheffer is külön gratulált. Katona János alezredest, a zenekar karmesterét kérdeztük a történtekről.

Mikor volt ez a koncert és milyen apropóból?

2009. március 18-20-a között 10 éves NATO tagságunkról ünnepi állománygyűléssel és koncerttel emlékeztek meg Brüsszelben. A program a NATO főparancsnokság területén menetzenei felvonulással kezdődött, melynek nagyon nagy sikere volt, hiszen az ablakokból és a parancsnokság területén közlekedő katonák számára ez egy új és meglepő program volt. A menetzene végén a parancsnokság fő épülete és a magyar zászló előtt egy szép magyar indulóval zártuk az e napi programot. Másnap este 18 órakor ünnepi koncertet adtunk a főparancsnokság dísztermében, melynek ünnepi megnyitóját a NATO főtitkára tartotta. A zenekarnak külön szakmai kihívás volt a koncert, hiszen információnk szerint a főtitkár úr kitűnő ismerője a Big Band jazz zenének. A koncert szünetében hangot is adott ezen ismeretének, külön elismeréssel szólt Dervalics Róbert zászlós énekhangját illetően, valamint a zenekar swing stílusának prezentálására.

Miért éppen a Légierő Zenekart hívták erre a rendezvényre?

A dolog nagyon sajátos, hiszen magyar honvéd zenekar még nem volt a NATO főparancsnokságon. Mivel a Légierő Zenekar háborús övezetekben, nagykövetségeken és legutóbb a NATO védelmi miniszteri találkozón már bemutatta zenei tudását, így a választás igen szerencsésen ránk esett.

Lesz-e folytatása a dolognak?

Az Európai Unióból érkezett felkérés, hogy szívesen látnák ezt a programot az ott dolgozók.

1595885762
1595885763