Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb nyíregyházi iskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

Szöveg: Szidor Viktória tartalékos százados | Fotó: Fehértói Mihály tartalékos zászlós |  2021. szeptember 3. 10:35

Együttműködési megállapodást kötött az Abigél Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola, Szakgimnázium, Gimnázium, Kollégium és Szakképző Iskola, valamint az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred szeptember elsején, Nyíregyházán.

20210902-mh2tve (2)

A megállapodás megkötésével az intézmény szikszói és szendrői tagintézményében is elindulhat a Honvéd Kadét Képzés. Így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az ötödik, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig a tizennegyedik iskola csatlakozott a programhoz.

A nyíregyházi középiskolában megtartott rendezvényt az intézmény tanulóinak színvonalas műsora nyitotta meg. Az együttműködkési megállapodást Polyák András ezredes, a területvédelmi ezred parancsnoka, valamint Bereczki Éva, az iskola intézményvezetője látta el kézjegyével. Az aláírást követően Almási László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály, Honvédelmi, Nevelési és Ifjúságstratégiai Osztály osztályvezetője átadta a csatlakozást igazoló tanúsítványt az intézmény vezetőjének.

20210902-mh2tve (3)

Az együttműködés célja, hogy a honvédelem iránt érdeklődő fiatalok részére olyan valódi értéket, élményt és tudást jelentő program álljon rendelkezésre, amely felkészíti őket a jelen és a jövő kihívásaira. A Honvéd Kadét Program küldetése - a honvédelmi ismeretek átadása mellett - a bajtársiasság, figyelem, precizitás és a hazafiasság elmélyítése a diákokban, amely elősegíti, hogy a hazájukért tenni akaró, felelős állampolgárokká váljanak.

Az együttműködési megállapodásban a területvédelmi ezred  - többek között -  vállalja, hogy segítséget nyújt a katonai szakértelmet és eszközöket igénylő tanórák és egyéb foglalkozások megtartásában, szakemberek biztosításával, valamint eszközök, katonai felszerelések rendelkezésre bocsátásával.