Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb oktatási intézményeket fertőtlenítettek a katonák

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. március 23. 19:18

Március 23-án, kedden is több helyszínen folytatták az oktatási intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség katonái.

MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj

Öt Pest megyei és öt budapesti oktatási intézményt fertőtlenítettek a székesfehérvári alakulat katonái március 23-án. A hét-hét főből álló Biológiai Mentesítő Csoportok MOL Hygi Flow Rapiddal és Fortéval, ózongenerátorokkal és hidegköd-képző eszközökkel fertőtlenítették a tantermeket, tornatermeket, a közös helyiségeket, az irodákat, a folyosókat, a vizesblokkokat, valamint a külső területeket, összesen több mint 58 000 négyzetméter felületen.

Szöveg és fotó: MH 93. PSVVZ

* * *

MH Pápa Bázisrepülőtér

A soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumban fertőtlenítettek a pápai katonák március 23-án. Az alakulat hatáskörébe tartozó köznevelési intézményben alkoholos fertőtlenítőszerrel mentesítették a tantermeket, a mosdókat, a folyosókat, valamint az étkezőt és a tornatermet.

A több mint 2500 négyzetméteres területen 62 liter Mol Hygi Flow fertőtlenítőszert használtak el, hogy a diákok és tanáraik tiszta, biztonságos körülmények közé térhessenek vissza iskolájukba, amint azt a járványügyi helyzet megengedi.

Szöveg és fotó: Mátyás Botond Hunor főhadnagy

* * *

MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár

A dandár kilenc katonája két intézményt fertőtlenített Balassagyarmaton.

A több mint száz kisgyermeket befogadó Játékvár Tagóvodában az utóbbi időszakban tapasztalt jelentős számú megbetegedés miatt volt fontos a fertőtlenítés - mondta Knyazoviczkiné Rutai Gabriella, a balassagyarmati és a környékbeli óvodák intézményvezetője. A dolgozók közül szinte mindenki elkapta már a vírust, így a kormány döntése előtt már rendkívüli zárást kértek a megbetegedések miatt. Az óvodában jelenleg ügyeletet tartanak.

A Balassagyarmati Tankerületi Központ javaslatára a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumban is fertőtlenítettek a dandár katonái. Mogyorósi Attila intézményvezető tájékoztatása szerint az iskolába az 5. évfolyamos diákoktól kezdve a gimnazistákig, közel hatszáz diák jár, őket ötvenkét tanár tanítja, munkájukat negyvenhárom fős technikai személyzet segíti. Az intézményvezető megköszönte a hatékony munkát és a katonák pozitív hozzáállását.

Szöveg és fotó: MH 2. KRDD

* * *

MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár

A köznevelési intézmények fertőtlenítését Vácon folytatták az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái március 23-án, kedden.

Fotó: Ficsor Ferenc zászlós