Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb speciális önkéntes területvédelmi tartalékosok vonultak be

Szöveg: MH 6. TVE |  2020. szeptember 4. 15:40

Szeptember 1-jén megkezdődött a második ütemben bevonult speciális önkéntes területvédelmi tartalékosok (SÖTT) felkészítése az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred öt területvédelmi zászlóaljánál.

20200904-SOTT-bevonulas  (1)

A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt sokan vesztették el munkahelyüket. Emiatt a Magyar Honvédség – mint az ország egyik legnagyobb munkáltatója - is csatlakozott a kormány gazdaságvédelmi akciótervéhez. Az Önkéntes Tartalékos Rendszer új komponenseként jött létre a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálat, amelynek keretében fél éves katonai kiképzés vár a jelentkezőkre.

20200904-SOTT-bevonulas  (2)

Somogy, Zala és Baranya megyében, valamint Budapesten több mint 120-an vonultak be a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos kiképzésre, nők és férfiak egyaránt jelentkeztek. Sokukat a munkahely elvesztése motiválta, de voltak olyanok is, akiknek régi álmuk volt a katonaélet.

20200904-SOTT-bevonulas  (4)

A bevonultakat a területvédelmi zászlóaljak parancsnokai és helyetteseik köszöntötték, majd tájékoztatást kaptak az elkövetkezendő hetek mindennapjainak menetéről.

20200904-SOTT-bevonulas  (3)