Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb Super Hornetek vásárlását tervezik

Szöveg: JETfly Magazin |  2008. március 17. 11:03

Az amerikai haditengerészet, a US Navy fontolóra veszi újabb hatvankilenc darab F/A–18 E/F Super Hornet beszerzését. A vásárlásra azért lett szükség, mert a katonai vezetők attól tartanak, hogy az elöregedő repülőgépek váltásakor veszélybe kerülhet a megfelelő harci készenlét fenntartása.

Gary Roughed admirális, a Naval Operations parancsnoka, aki a szenátus előtt jelent meg Donald Winterrel, a tengerészet titkárával és James Conway tábornokkal, a tengerészgyalogság parancsnokával, az úgynevezett “vadászgéphézag-koncepciót" mutatták be a védelmi albizottságnak. Az albizottság megvizsgálja a javasolt koncepciót és a haditengerészet tervezett 2009. évi költségvetését.

A meghallgatás után Roughed admirális elmondta, hogy a Super Horneteket 2015-ig tervezik szolgálatban tartani, de a pótlásukra beütemezett F–35 Lightning II vadászgépek a jelenlegi kilátások szerint akkor még nem lesznek képesek szolgálatba állni. Amiatt is aggódnak, hogy a kifutó vadászgéptípusok hamarabb mennek tönkre a tervezettnél.