Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ülésezett a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Kertész László |  2022. november 29. 10:33

Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában november 23-án ült össze a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport. Az ülést Szabó József ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Főnökségének főnöke, a munkacsoport titkára vezette.

Honvédelmi Idősügyi MCS KLAC3192

Szabó József ezredes köszöntőjét követően Zsiga Tamás László, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára adott tájékoztatást a minisztérium feladatrendszerének idősügyet érintő változása kapcsán. A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a tárca az idősügyet továbbra is kiemelt feladatként kezeli. Hozzátette: maga is támogatja a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport működését, amelynek jelentős szerepe van az MH Idősügyi Stratégia megvalósulásának folyamatos értékelésében és javaslatok megfogalmazásában a további stratégiai célokat illetően.

A napirendi pontok között szereplő „Nyugállományban 2021” szociológiai kutatás eredményeiről dr. Kiss Zoltán László ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Hadtörténelmi, Filozófiai és Kultúrtörténeti Tanszékének egyetemi tanára tartott előadást.

Honvédelmi Idősügyi MCS KLAC3173

Az ülésen szó esett még az idősügyet érintő szabályozó környezet változásairól, az MH Idősügyi Stratégia feladatairól, valamint egyéb, nyugállományú katonákat és honvédségi nyugdíjasokat érintő aktualitásokról.

Az egyeztetésen a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség képviselői mellett a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, a Honvédszakszervezet, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete, valamint a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége elnökei és képviselői vettek részt.