Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Petőfi laktanyába látogatott a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

Szöveg: MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár | Fotó: Bankó József |  2022. november 29. 11:47

Állománygyűlés keretében tájékoztatta az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál az elmúlt időszak legfontosabb tudnivalóiról és a katonákat érintő információkról az összegyűlt altiszti és legénységi állományt Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa és Balázs Tibor főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa.

20221125_mhbhd_altiszti_allomanygyules_01

A Magyar Honvédség (MH) vezénylőzászlósa az állománygyűlés előtt a Petőfi Sándor laktanyában Mudra József ezredessel, az MH BHD dandárparancsnokával és Balázs Tibor főtörzszászlóssal, a dandár vezénylőzászlósával egyeztetett. Az állománygyűlésen megjelenteket elsőként az MH vezénylőzászlósa tájékoztatta a Magyar Honvédség struktúraváltásáról. Beszédében tolmácsolta az altisztekkel szemben támasztott követelményrendszer elemeit és a Magyar Honvédség Parancsnokságának elvárásait.

A vezénylőzászlós bátorította a szervezet minden egyes tagját a felelősségi körébe tartozó döntések mérlegelésére és e döntések határozott, bátor meghozatalára. Kiemelte, hogy a kompetens döntések meghozatalának feltétele a megfelelő képzés, illetve a (ki)képzettség, egyúttal biztosította a katonákat, hogy ehhez jelenleg és a jövőben is minden támogatást meg fognak kapni. Beszédében hangsúlyozta, hogy a szakmai képzettség folyamatos fejlesztésének egyik meghatározó eleme a feladatkörök begyakorlása tábori kihelyezési hét keretén belül, és mivel a 2022-es évben megtartott gyakorlatok pozitív tapasztalatokkal zárultak, így a tervek szerint 2023-ban további tábori kihelyezési hetek valósulhatnak meg.

20221125_mhbhd_altiszti_allomanygyules_07

A vezénylőzászlós beszéde végén megköszönte az alakulat minden tagja részére az eddig elvégzett magas szintű munkát, majd a megjelentek kérdéseire válaszolt.

Az állománygyűlés Balázs Tibor főtörzszászlós, dandár vezénylőzászlós beszédével folytatódott, aki a rend és fegyelem megerősítésére hívta fel a megjelent állomány figyelmét és kiemelte a kiképzettség fokozásának fontosságát.

Az altiszti és legénységi állománygyűléseket negyedévente rendezik meg, ahol lehetőség nyílik a közvetlen információ átadásra, kérdések felvetésére, megvitatására illetve az altiszti- és legénységi állomány tagjai ezen alkalmakkor értesülnek stratégiai fontosságú döntésekről és az elöljárók által elvártakról is tájékozódhatnak.

Kapcsolódó cikkek