Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi látogatás a logisztikai ezrednél

Szöveg: Tihanyi-Obál Mária főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2022. november 26. 15:47

Az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél tett látogatást november 24-én Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa, akit Hazafi Károly főtörzszászlós, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság vezénylőzászlósa is elkísért.

20221125_vezenylozaszlos_logisztikai_ezred_01

A vezető altiszteket Szombathy Árpád alezredes, az ezred törzsfőnöke és Tóth Zoltán törzszászlós, az alakulat megbízott vezénylőzászlósa köszöntötte, majd utóbbi jelentett a logisztikai ezred által végrehajtott és a 2023. évre tervezett feladatokról, kitérve az általános katonai kiképzés helyzetére is.

A jelentést követően Kaszab Zoltán főtörzszászlós megtekintette a 2023. évi NRF készenlétet ellátó katonák tájékozódási és térképismereti gyakorlatát, melyet a résztvevők egy 22 kilométeres szakaszon teljesítettek, majd a sántosi lőtéren, az MH V4 EU Harccsoport békeműveleti lövészetén tájékozódott a katonák lőképességéről.

Kaszab Zoltán főtörzszászlós a látogatás során állománygyűlést tartott az ezred altiszti állományának; beszédében kitért az altisztek fontos szerepére, szakmai tudásuk szükségességére, valamint felhívta az állomány figyelmét az önfejlesztés fontosságára.

„Merjünk altisztek lenni!” – hangsúlyozta. Véleménye szerint a legénységi állomány vezetése megfelelő ismeretekkel, végzettséggel, elhivatottsággal, küldetésorientált katonákkal valósítható meg, akik képesek a maguk szintjén megfelelő szintű vezetői döntések meghozatalára.

A rendezvény zárásaként Kaszab Zoltán főtörzszászlós megköszönte a logisztikai ezred katonáinak munkáját.

Kapcsolódó cikkek