Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A sportolók és a katonák sokban hasonlítanak

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Szakál Szebáld |  2022. november 26. 14:47

A sportoló és a katona tevékenysége közel áll egymáshoz - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter november 26-án, szombaton Budapesten, a Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságának megnyitóján.

2022.11.26_Miniszteri_tenisz_mecs 19

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: az a fegyelmezettség, amit egy komoly sportteljesítményhez nyújtani kell, valamint a rendszeresség, az eltökéltség és a határozottság egyaránt jellemzi a sportolókat és a katonákat. A honvédelmi miniszter kitért arra is, hogy az ötödik Orbán-kormányban a honvédelmi tárcához került a sport területe is. Elmondta: az élsportban jól áll Magyarország, de sokat kell még tenni azért, hogy a magyar nemzet sportoló nemzet is legyen.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a hagyományok fontosságáról szólva hangsúlyozta: a több mint három évtizedes múltú honvédségi tenisz csapatbajnokság jól mutatja a katonák sport iránti elkötelezettségét, és példázza azt is, hogy mennyi lehetőség van a sport és a honvédelem összedolgozásában. A Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságán - amelyen hat csapat indult - a honvédelmi miniszter is pályára lépett.