Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakál Szebáld

bal alsó másolata(6)

A magyar emberek számíthatnak a honvéd tűzszerészekre

2022. augusztus 11. 13:50

A tűzszerész katonák munkájáról tájékozódott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, augusztus 11-én, a tatárszentgyörgyi lő- és gyakorlótéren. A Magyar Honvédség parancsnoka egy megsemmisítési folyamat mellett megtekintette azt a hatástalanított 500 kilogrammos, második világháborús szovjet légibombát, amely Veszprém belvárosában földmunkálatok közben került elő a közelmúltban.

bal alsó másolata(6)

Parancsnoki látogatás a nemzetközi erőknél

2022. augusztus 10. 22:12

Miután megtekintette a NATO Kiemelt Éberségi Tevékenység Harccsoport (HUN eVA BG) tatai vezetési pontját, dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka ellenőrző látogatást tett az Újmajorban települt nemzetközi erőknél, ahol egyebek mellett az elhelyezési körülményekről, valamint az elvégzett és tervezett feladatokról tájékozódott.

index_bomba

Szovjet légibombát hatástalanítottak Veszprémben

2022. augusztus 9. 18:20

Alapszabály: ha robbanóeszköznek vélt tárgyat találunk, akkor azt tilos megmozdítani, a rendőrséget kell értesíteni, a helyszínen ők vizsgálják meg a tárgyat. Ha valóban katonai eredetű robbanóeszközt találtak, akkor a rendőrök bejelentik a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére és a helyszínre kiérkező tűzszerészek döntenek az eszköz további sorsáról. Így történt ez augusztus 9-én, kedden Veszprémben is, ahol az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészei 500 kilogrammos, szovjet gyártmányú légibombát hatástalanítottak.

tűzszerészek_nyitó

Több mint 17 tonnányi robbanóeszközt semmisítettek meg a tűzszerészek júliusban

2022. augusztus 8. 18:59

Több mint 17 tonnányi, jellemzően második világháborús eredetű robbanóeszközt és lőszert szállítottak el és semmisítettek meg az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái országszerte, júliusban.

ÉKIAK_indexkép

Jó kezekben a határ védelme

2022. augusztus 5. 7:53

Meglátogatta a Keleti Pajzs 2022 feladatban részt vevő katonákat augusztus 4-én Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.

Litván_1

A jelenlegi helyzetben kiemelt fontosságú a NATO-tagállamok közti szolidaritás

2022. augusztus 1. 8:58

Magyarország és Litvánia egyaránt „testközelből” érzékeli az orosz-ukrán háború súlyosságát, a jelenlegi biztonsági helyzetben pedig kiemelten fontos a NATO tagállamok közötti szolidaritás. Ennek jegyében a Magyar Honvédség Gripen vadászgépei már harmadszor látják el ezt a feladatot, amiért a litván védelmi miniszter köszönetet mondott – közölte a honvédelmi miniszter, litvániai tárgyalásai után.

BAP_1

Ismét magyar Gripenek őrzik a balti légteret!

2022. július 29. 12:57

Augusztus 1-től újra a Magyar Honvédség légiereje biztosítja négy hónapon át a balti légtér, Észtország, Litvánia és Lettország védelmét, négy Gripen vadászgéppel. „A mai napon vezető nemzetként egy olyan feladat jelképes kulcsait vesszük most át, amely kitüntetett szerepet tölt be úgy a balti államok polgárainak életében, biztonságában, mint a NATO történetében” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a litvániai Šiauliai repülőbázison megrendezett átadás-átvételi ceremónián. Az eseményen részt vett Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

Hüse_index

Csak az hal meg, akit elfelednek

2022. július 28. 9:47

A harmadik Hüse Károly ejtőernyős emléktalálkozó keretében koszorúzási ünnepséggel tisztelegtek a magyar katonai és polgári ejtőernyőzés egyik legnagyobb alakja előtt, július 27-én, Szolnokon. Az ünnepségen tiszteletét tette Sándor Tamás vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága különleges műveleti szemlélője, Simon Attila dandártábornok, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

bomba_nyitó

Amerikai légibombát hatástalanítottak a tűzszerészek

2022. július 26. 15:08

Százhúsz kilós, második világháborús, amerikai légibombát hatástalanítottak az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei Csepelen, július 26-án, kedden.

Terepfuto_verseny_Szentes (nyitó)

Ötezer méteren huszonhárom akadály

2022. július 23. 18:08

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület és Szentes Város Önkormányzata közösen rendezte meg az OCR (Obstacle Course Racing) Országos és MH Terepakadályfutó Bajnokságot július 23-án, Szentesen, az alakulat gyakorlóterén. A bajnokságon részt vett Besenyei Boglárka, a 2022-es Exatlon Hungary harmadik helyezettje, valamint tizenkét katonai szervezettől is érkeztek versenyzők.