Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakál Szebáld

2023.03.17_Miniszteri_taborfalva 31_nyito

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: magyar kézbe magyar fegyvert!

2023. március 18. 11:08

Hosszútávú célunk, hogy magyar fejlesztésű fegyverek gyártásával, hazai beszállítói hálózattal rendelkezzünk, ami stratégiai fontosságú Magyarország biztonsága szempontjából – írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szombaton a közösségi oldalán.

Kishuszár_5 másolat_nyito

Kishuszártoborzó Szombathelyen

2023. március 15. 19:24

„Újra a veszélyek korát éljük, azzal kell szembesülni, hogy a szomszédságban háború dúl, amelyből a magyaroknak ki kell maradniuk” – mondta a honvédelmi miniszter, aki az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából Szombathelyen mondott ünnepi beszédet szerdán a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület kishuszártoborzó rendezvényén.

központi_index

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: az ősi magyar nemzet alkotóereje minden helyzetben építkezni akar

2023. március 14. 20:26

„175 évvel ezelőtt Mészáros Lázár honvédelmi miniszter felállította a Magyar Honvédséget. Egy, akkor a magyar politikai nemzetre igen jellemző jogszerűségi igény alapján, az alkotmányosság útján” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, illetve a 175 éves Magyar Honvédség évfordulója alkalmából megrendezett tárca szintű központi ünnepségen, március 14-én, kedden, Budapesten, a Bálnában.

eskü_index

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a békéhez erő kell, az erőhöz pedig modern, ütőképes hadsereg

2023. február 25. 15:31

Százhatvanöt, a harmadik Egységes Alapkiképzési Programban részt vevő katona tett esküt Szentendrén, a Görgey Artúr laktanyában, február 25-én, szombaton. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédében kiemelte: a frissen avatottaktól azt várja, hogy legyenek méltók arra, hogy a hazát szolgálják; a békét védik és a biztonságot garantálják. Az eseményen részt vett Novák Katalin államfő, aki az esküt tevő férjét, Veres Istvánt kísérte el.

SOSZ_Gála (nyitó)

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a sport az élet alapkiképzése, közös értékei vannak a honvédelemmel

2023. február 18. 8:32

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerint jó döntés volt a kormány részéről, hogy nemzetstratégiai ágazatnak nyilvánította a sportot, amely tulajdonképpen az élet alapkiképzése, és számos közös értéke van a honvédelemmel. A honvédelmi miniszter ezt a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) február 17-ei, péntek esti hagyományos jótékonysági bálján mondta, ahol ő adta át a díjat a 2022-es év egyesületi rangsorában élen végzett Ferencvárosi Torna Club ügyvezető alelnökének, Nyíri Zoltánnak.

0217_Pécs (3)

Átadták a Pécsen működő Nemzeti Kosárlabda Akadémia rehabilitációs központját

2023. február 17. 15:08

Átadták a Nemzeti Kosárlabda Akadémia több mint 1,2 milliárdos forrásból, jelentős részben kormányzati támogatásból újonnan létesített rehabilitációs és regenerációs központját február 17-én, pénteken Pécsen. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Hepp Ferenc sportvezetőről elnevezett létesítmény átadási ünnepségén emlékeztetett: az akadémián 2018 óta folyó munka a világ legkiválóbb klubjait idézi, és az onnan kikerülők a legnevesebb csapatoknál is megállják a helyüket.

2023.02.16_Miniszteri_gyula_airbus_nyitó

Honvédelmi miniszter: a védelmi ipar fejlesztésének újabb lépése a Satys PSP Hungary megalakítása

2023. február 16. 15:11

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a védelmiipar-fejlesztés egyik újabb lépésének nevezte a Satys PSP Hungary Zrt. francia-magyar vegyesvállalat megalakítását február 16-án, csütörtökön Gyulán.

0213_toborzókampány (nyitó2)

Egyéves toborzókampány kezdődött

2023. február 13. 15:34

„Magyarországnak egy megfelelő, elrettentő erőt felmutatni képes, komoly, tiszteletreméltó hadseregre van szüksége” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség által indított egyéves toborzókampány nyitórendezvényén, a fővárosi Bálnában, február 13-án, hétfőn. A sajtótájékoztatóval egybekötött toborzónapon jelen volt dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke is.

Hunor_hazaérkezés_nyitó

Hazaérkezett a Hunor mentőcsapat Törökországból

2023. február 13. 7:44

Hazaérkezett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kutató-mentő csapata, a Hunor Törökországból február 13-án, hétfőn kora hajnalban, az egység 17 túlélőt – köztük három gyermeket – mentett ki és 29 holttestet emelt ki a romok alól a földrengés sújtotta országban. A mentőegységet szállító katonai gép nem sokkal vasárnap éjfél után szállt le Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahol a többi között Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke fogadta az érkezőket.

Szlovák_20230127 (nyitó)

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Szlovákia Magyarország egyik legszorosabb szövetségese

2023. január 27. 13:40

Szlovákia Magyarország egyik legszorosabb szövetségese, és a két ország elkötelezett a szoros és rendszeres párbeszéd fenntartásában – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, miután megbeszélést folytatott Szlovákia védelmi miniszterével január 27-én, pénteken Budapesten.