Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakál Szebáld

advennyito

Adventi gyertyagyújtás a Honvédelmi Minisztériumban

2022. november 27. 10:17

A Honvédelmi Minisztériumban is ég már az első adventi gyertya, amit Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter lobbantott lángra. A várakozás heteiben a HM Katolikus Tábori Püspökség és a HM Tábori Lelkész Protestáns szolgálati ág segít a Karácsonyra való hangolódásban.

2022.11.26_Miniszteri_tenisz_mecs 19

A sportolók és a katonák sokban hasonlítanak

2022. november 26. 14:47

A sportoló és a katona tevékenysége közel áll egymáshoz - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter november 26-án, szombaton Budapesten, a Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságának megnyitóján.

KFORindex

Budapesten fogadták a Koszovóból hazaérkező katonákat

2022. november 25. 17:37

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka visszafogadó ünnepségen köszöntötte az MH KFOR Kontingens 26. váltásának katonáit a Honvédelmi Minisztérium épületében, november 25-én, pénteken. A rendezvényen elismeréseket vehettek át a katonák, akiknek féléves koszovói külszolgálata szeptemberben ért véget.

miniszternagykovet

Magyar Gripenek Észtország felett is

2022. november 22. 11:57

Az ukrajnai háború miatt minden eddiginél fontosabbá vált a NATO-szövetséges három balti ország légterének védelme, amelyben idén a Magyar Honvédség légiereje már harmadik alkalommal, ráadásul most vezető nemzetként vesz részt - hangzott el november 21-én, hétfőn Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Raul Toomas budapesti észt nagykövet megbeszélésén.

Zrínyi_index

Ma is szükség van a hősökre

2022. november 18. 17:52

A költő és hadvezér Zrínyi Miklós halálának 358. évfordulója, és a Zrínyi-szablya hiteles másolatának elhelyezése alkalmából koszorúzással egybekötött ünnepséget rendeztek november 18-án, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Budakeszi úti objektumában. A rendezvényen részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Brüsszel (2)

A magyar haderőfejlesztés hozzájárul az európai védelmi képességek megerősítéséhez

2022. november 15. 20:03

A már 2016 óta tartó, nagyszabású magyar haderőfejlesztés aktívan hozzájárul az európai védelmi képességek, illetve az európai védelmi ipar megerősítéséhez - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter november 15-én, kedden Brüsszelben.

Sámán_Tőr_index

Az éj harcosai

2022. november 10. 17:07

A különleges erőknek az éjszaka leple alatt sem jelent különösebb kihívást a feladatvégrehajtás. Erről a Sámán Tőr 2022 elnevezésű különleges műveleti rendszergyakorlaton tanúbizonyságot is tettek, hiszen a kiképzési foglalkozássorozat egyik legfontosabb mozzanata egy komplex - szárazföldi és légierős alegységek által végrehajtott -, összehangolt éjszakai lövészet volt. A gyakorlatot november 9-én, szerdán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is meglátogatta.

Kecskemét_nyitó

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar kormány a béke pártján áll

2022. november 9. 16:02

A magyar kormány a béke pártján áll, de ehhez erőre van szükség, amelyet a katonák jelentenek - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter november 9-én, szerdán Kecskeméten.

2022.11.05_Miniszteri_zala_zone 31

Az a cél, hogy Magyarország Közép-Európa meghatározó védelmi ipari központjává váljon

2022. november 5. 13:55

Dr. Palkovics László, technológiai és ipari miniszter meghívására tett látogatást november 5-én, szombaton délelőtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere, valamint Csák János kulturális és innovációs miniszter hazánk legkiválóbb kutatás-fejlesztési infrastruktúrájánál, Európa legnagyobb és a világ egyik legkorszerűbb járműipari tesztpályájánál, Zalaegerszegen.

MHpk_Sándor_palota_index

Az államfőt tájékoztatta a Magyar Honvédség parancsnoka

2022. november 4. 8:37

Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka hivatalában fogadta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát november 3-án, csütörtökön.