Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepeltek a katonameteorológusok

Szöveg: Hernádi Balázs alezredes | Fotó: MH GEOSZ |  2022. augusztus 15. 15:53

Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg a katonameteorológusok dr. Hille Alfréd meteorológus ezredes születésének 131. évfordulójáról. Az MH Geoinformációs Szolgálat (MH GEOSZ) rendezvényén a polgári meteorológiát dr. Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai szolgálat elnöke képviselte.

IMG_20220812_100838

Az ünneplőket levélben köszöntötte Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyaroroszág honvédelmi minisztere és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka. „A jelenlegi szokatlanul nehéz külpolitikai helyzet mellett maximális helytállásra van szükség a szakterületük részéről. A Magyarország területén zajló nemzeti és nemzetközi gyakorlatok tervező és vezető szerveinek támogatásával, a nemzetközi műveletekben történő aktív részvételükkel, mint amilyen az ebben a hónapban kezdődött Balti Légtérrendészeti szerepvállalásunk, jelentős mértékben hozzájárulnak a Magyar Honvédség harcképességének és reagálóképességének fokozásához, mobilitási feladatainak hatékony végrehajtásához” – emelte ki levelében a honvédelmi miniszter és a Magyar Honvédség parancsnoka.

IMG_20220812_101006

Természetesen az elmúlt évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek elismerésére is sor került. A hagyományokhoz híven a szakmai előadás sem maradhatott el: „Forgószárnyas repülőeszközök meteorológiai támogatása az MH 86. Szolnok Helikopterbázison” címmel, Steierlein Ákos főhadnagy prezentációját hallgathatták meg az állománygyűlés résztvevői. Az eseményt a Honvéd Együttes a meteorológia témakörét is súroló előadása tette emlékezetessé.

IMG_20220812_110736_1