Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepélyes eskütétel Szentesen

Szöveg: Farkas Anita hadnagy | Fotó: Janó Miklós őrmester |  2021. december 18. 7:18

Magyarország és állampolgárainak védelmére esküdtek fel ünnepélyes keretek között az MH 37. II Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez november 8-án, alapkiképzésre bevonult pályakezdő altisztek és legénységi állományú katonák december 17-én, pénteken.

jm (12 of 35)

A szűk körben megtartott rendezvényen az eskü szövegét Pintér Patrik közkatona mondta el társai előtt, majd Seres József alezredes, a szentesi alakulat parancsnokhelyettese elismeréseket adott át az alapkiképzésen kiemelkedő teljesítményt nyújtó honvédek számára.

Az esküt tett katonákat Nagy László százados, a Kiképzési Főnökség főnöke köszöntötte. Beszédében kiemelte: az alapkiképzés résztvevői a hathetes kiképzés során még csak ízelítőt kaptak a katonai életből; elsajátították az alapokat, amelyre a későbbiekben támaszkodni, építeni fognak parancsnokaikkal együtt. Az elmúlt időszakban megtanulták a bajtársiasság, az egymásrautaltság fogalmát, és így eredményesen leküzdötték az eléjük gördülő, olykor kihívásokkal teli akadályokat.

jm (18 of 35)

Hozzátette, hogy a honvédek kiképzése az alapkiképzés elvégzésével nem ért véget, sőt most kezdődik csak igazán. Hiszen, ahogy mondani szokták: „a kiképzés nem minden, de nélküle nincs semmi”. A beszéd zárásaként megköszönte a családtagok és a hozzátartozók támogatását, a jelenlévők számára pedig kellemes ünnepeket kívánt.

A most esküt tett katonák a következő héten még a szentesi alakulatnál maradnak, és megkezdik a Magyar Honvédség műveleti feladataira történő felkészülést.