Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Valótlan kedvezményes értékesítési ajánlatokat tesznek

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2022. december 22. 18:19

Felhívjuk kedves szolgáltató partnereink, valamint élelmiszer nagy- és kiskereskedéssel foglalkozó üzletágban tevékenykedő civil szereplők figyelmét, hogy illetéktelen személyek több alkalommal visszaéltek a Honvédelmi Minisztérium, valamint az alárendelt szervezetei, intézményei nevével és ezt kihasználva valótlan kedvezményes értékesítési ajánlatokat tesznek az egyes piaci szereplőknek.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnoksága, mint az államháztartási rendszerben működő költségvetési szervek nem indítanak ilyen jellegű megkereséseket, látszólagos ajánlati felhívásokat. Bármilyen nemű beszerzés kizárólag a jogszabályoknak megfelelően és a hivatalos elérhetőségeken keresztül történik.

A visszaélések során az illetéktelen személyek a jelenlegi gazdasági helyzetet kihasználva olyan valótlan ajánlatot terjesztenek, amiben különböző alapélelmiszereket vagy egyéb termékeket ajánlanak kedvezményes áron, elsősorban a szavatossági időkre hivatkozással.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnoksága nem használ gmail, hotmail, yahoo, vagy nyilvánosan ingyenesen elérhető e-mail fiókokat. Minden olyan cím, amiben ilyen kiterjesztés szerepel –függetlenül attól, hogy van benne utalás a minisztériumra vagy a Honvédségre – hamis és visszaélésszerű felhasználás eredménye.

A Honvédelmi Minisztérium, valamint egyes érintett szerződéses partnerei is megtették a szükséges büntető feljelentéseket az ügyben.

Kérjük fokozottan ügyeljenek a visszaélések elkerülésére, és minden olyan esetben tájékozódjanak a hivatalos elérhetőségeken, és kérjék a megjelölt kapcsolat azonosítását. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnoksága semmilyen élelmiszer értékesítéssel kapcsolatos tevékenységet ilyen formában nem folytat!

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnokságának közleménye