Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Váltótípus kerestetik

Szöveg: Trautmann Balázs |  2021. február 6. 14:30

Az amerikai haditengerészet légi rendszerekért felelős parancsnoksága (Naval Air Systems Command - NAVAIR) megkezdte a két legfontosabb helikoptertípusa, az MH-60R/S Seahawk és a távolról irányított MQ-8C Fire Scout váltótípusának keresését.

3_us_navy

A jelenleg használt forgószárnyasok a 2030-as évek végén „kopnak ki” a hadrendből és addig kell kiválasztani az új típust vagy típusokat.

A védelmi iparnak szánt információkérést január 28-án publikálták. A visszajelzések elemzése után kezdődhet majd meg a beszerzés, melynek eredményeként már a 2020-as évek közepére fel kell állnia a kezdeti műveleti képességgel rendelkező, első századnak. Az új típusnak képesnek kell lennie vízfelszíni és víz alatti célok elleni harcra, aknamentesítésre, felderítése és megfigyelésre, a különleges műveletek támogatására és persze a szokásos logisztikai feladatra is.

A szakértők szerint várhatóan a hadsereg UH-60 Black Hawk-családját leváltani szándékozó Bell V-280 Valor és a Sikorsky-Boeing Defiant X száll majd versenybe a haditengerészet megrendeléséért is.

Kép forrása: g7a6v6x7.rocketcdn.me

Címkékhaditechnika