Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért az idei év utolsó alapkiképzése Tatán

Szöveg: Szőke Linda hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. december 12. 7:19

Az idei év utolsó alapkiképzésének zárásaként esküt tettek a pályakezdő szerződéses tisztek, altisztek és legénységi állományú katonák december 10-én Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandár kupola épületének színháztermében.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt zárt keretek között zajló ünnepség nyitásaként a Himnusz hangjai csendültek fel, majd az ünnepélyes eskütétel következett, melynek előmondója Lisku Ruben közkatona volt.

2020_12_10 Alapkiképzés eskütétel 009

Éless Krisztián alezredes, a 36. Páncéltörő Rakétaosztály parancsnoka beszédében elmondta: a rakétaosztály kötelékében kiképzett, most esküt tett katonák egytől-egyig kiválóan helytálltak a kiképzési feladataik végrehajtása során. Gratulációja mellett kifejtette, hogy a katonaélet még számos kihívást tartogat és az alapkiképzés során megtapasztaltakon túl, igazából csak most kezdődik el katonai szolgálatuk. Azok a feladatok, – legyen szó határvédelemről, rendőrséggel közös járőrfeladatról, a kórházi dolgozók munkájának támogatásáról, intézmények fertőtlenítéséről – amiket jelenleg is a katonák látnak el, nemsokára a most avatottak életének is részét képezik majd. Ez az esetenként nehézségekkel teli időszak embert próbáló lesz, viszont akinek kitartása töretlen, az egy olyan hadseregnek lehet tagja, amely olyan fejlődés előtt áll, ami az elmúlt harminc évben nem volt tapasztalható.

A katonák közül tizennégyen Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál teljesítenek majd szolgálatot, a többiek az ország más alakulatainál kezdik meg katonai pályájukat.

Címkékeskü