Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért az idei utolsó továbbképzés

Szöveg: Angyalosi Andrea főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2022. november 22. 11:07

Véget ért az idei utolsó, a Honvéd Kadét Programban részt vevő oktatási intézmények pedagógusai részére szervezett kéthetes továbbképzés.

5

Ez alkalommal is húsz pedagógus vett részt a 120 órás szakmai és gyakorlati felkészítésen. A képzést - aminek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis ad otthont, - immár háromszázhatvan pedagógus végezte el, és szerzett jogosultságot arra, hogy oktathassa a honvédelmi alapismeretek tantárgyat. A felkészítés két részből áll: egy negyven órás távoktatási blokkból, valamint egy nyolcvan órás gyakorlati képzésből, melynek időtartalma alatt a résztvevők a szolnoki alakulatnál szerezhetnek valós tapasztalatokat a Magyar Honvédség hétköznapjairól.

A képzés célja, hogy a pedagógusok elméletben és gyakorlatban is megismerjék és elsajátítsák a katonai alapismereteket. A kurzus során tanultak ugyanis elengedhetetlenül szükségesek a választható katonai alapismeretek érettségi tantárgy eredményes oktatásához. A továbbképzést teljesítő tanárok és tanári végzettséggel rendelkező katonák a jogszabályoknak megfelelő képesítést szereznek, melynek birtokában nemcsak oktathatják a katonai alapismeretek tantárgyat, de érettségiztethetik is a diákokat.

Az idei utolsó továbbképzés záró ünnepségén Simon Zsolt ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese és Almási László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelés és Ifjúságstratégiai Osztály vezetője gratulált a résztvevőknek az eredményes vizsgájukhoz, és nyújtotta át a képzést igazoló okleveleket.