Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harckocsik, targoncák és katonazene

Az elmúlt hét legizgalmasabb videói

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. november 22. 10:07

Összeállításunkban az elmúlt hét leglátványosabb videóit tekinthetik meg.

Harckocsizók átképzése

A Leopard 2A4-es harckocsira történt típusátképzést követően - a megszerzett elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában – éleslövészet keretében adtak számot tudásukról a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. harckocsizászlóaljának toronykezelői november 17-én, csütörtökön, az alakulat szomódi lőterén. A feladatok végrehajtását Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára is megtekintette.

A teljes tudósítás itt érhető el.

* * *

Új megoldások a katonai szállítás területén

Képességbemutatón ismerkedtek a CRAYLER FLG 140 többfunkciós targoncával az MH 25. Klapka György Lövészdandár logisztikus beosztású katonái a tatai „B” gyakorlótéren. A rádió-távvezérléses, légi úton is szállítható rakodó új távlatokat nyit a katonai szállítás és a logisztika terén. Az anyagmozgatás minden területére megoldást kínáló eszköz teheremelő képessége csaknem 1500 kilogram, erős motorjának, minden irányban hajlítható alvázának és biztos talajfogó képességének köszönhetően bármilyen talaj és terepviszonyok között megállja a helyét.

A teljes tudósítás itt érhető el.

* * *

Hagyományőrzés a jégen

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Budapesti Helyőrségi Zenekara jóvoltából újra katonazene mellett indult el a korcsolyaszezon a Városligeti Műjégpályán, november 17-én, csütörtökön. A koncert egy százötven évre visszanyúló hagyomány újjáélesztését szolgálta.

A teljes tudósítás itt érhető el.

Címkékhonvédelem