Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért az ösztöndíjas hallgatók éves katonai felkészítése

Szöveg: MH Ludovika Zászlóalj | Fotó: a zászlóalj felvételei |  2022. augusztus 29. 17:29

Magyarország honvédelmi minisztere minden évben pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított Mészáros Lázár-ösztöndíj elnyerésére.

ludovika_ösztönydíj (2)

Az ösztöndíj hozzájárul a Magyar Honvédség személyi állományának utánpótlásához, a katonai oktatást folytató intézményekben nem megszerezhető végzettséget igénylő beosztások feltöltésére. Az ösztöndíjra a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében, osztatlan képzésében, hallgatói jogviszonyban, esetleg nappali munkarendű szakképzés keretében tanulói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező, vagy távoktatásos formában, a meghatározott szakmajegyzék szerinti szakképzésben tanulmányokat folytatók nyújthatnak be pályázatot.

Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók minden évben kéthetes katonai felkészítésen vesznek részt az MH Ludovika Zászlóalj ócsai kiképzőbázisán. A tábor célja, hogy az ösztöndíjas hallgatók bepillantást nyerjenek a katonák mindennapjaiba, elsajátíthassák a katonai szocializáció alapjait és hozzájáruljon ahhoz, hogy tanulmányaik befejezését követőn sikeresen végezzék el alapkiképzésüket.