Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Veszprémből Tápiószecsőre

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. február 23. 13:52

Működésképtelen, selejtezésre váró haditechnikai eszközöket vagoníroztak be a veszprémi vasútállomáson az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái február 22-23-án.

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka tavaly elrendelte, hogy minden katonai szervezet adja le a működésképtelen haditechnikai eszközeit. A parancs értelmében az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ az elmúlt esztendőben három alkalommal, idén pedig először – és tervezetten utoljára – hajtott végre ilyen jellegű vagonírozást.

20210223-vagonirozas (8)

„Jobbára tehergépjárműveket, vízszállító járműveket, terepjárókat, buszokat és néhány régi lokátort vagonírozunk be és szállítunk Tápiószecsőre, az MH Anyagellátó Raktárbázis központi tárintézetbe. A rakodást nagy részben a saját állományunk hajtja végre; kihelyezett alegységeinktől, Kupról, Jutáról, Medináról dolgoznak itt katonák, kiegészülve a logisztikai és a híradó zászlóalj szakembereivel” – mondta el érdeklődésünkre Kasztner Rajmond őrnagy, az alakulat logisztikai főnökségének haditechnikai részlegvezetője.

Természetesen, mint minden vasúti szállítás során, az MH Katonai Közlekedési Központtól ezúttal is érkeztek szakemberek, akik segítették a munkát és koordinálták a szállítást.