Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Veszprémi diákok látogattak a Sziklába

Szöveg: Szedmák Péter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 21. 16:38

A veszprémi Római Katolikus Középiskola harminc diákja és három kísérő tanára tett látogatást az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) veszprémi objektumában, május 18-án, szerdán.

Szikla (2)

A résztvevőket Barta Sándor ezredes, az MH LMVIK törzsfőnöke fogadta, aki előadásában bemutatta az alakulat feladatait, eszközeit és működését, valamint annak szerepét a légierő műveleteinek vezetés-irányításában. A nagy koncentrációt és felelősségteljes munkát igénylő feladatok bemutatása mellett szóba kerültek érdekes és néhol még mulatságos esetek is.

Szikla (1)

A látogatás további részében a csoport megtekintette az MH LMVIK bunkerében található kiemelt szolgálati helyiségeket. A légi irányító központ feladatrendszeréről Karajz Miklós alezredes, a hadműveleti szolgálat váltásparancsnoka számolt be, míg a hadműveleti központ munkájáról Ratkai István alezredes, a központ váltásparancsnoka tájékoztatta a vendégeket, akik bátran tették fel kérdéseiket a szakembereknek.

Szikla (4)

„Örömmel mondunk igent az ehhez hasonló látogatási igényeknek, fontosnak tartjuk a fiatalok érdeklődésének felkeltését a katonai pálya iránt, ezáltal növelve a honvédelem iránti elköteleződést. A későbbiekben is igyekszünk hasonló kéréseknek eleget tenni” – hangsúlyozta Barta Sándor ezredes.

Szikla (3)