Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi foglalkozás Szolnokon

Szöveg: Budavári Ádám törzszászlós | Fotó: Végh Krisztina zászlós |  2022. június 23. 10:23

Hétfőn vette kezdetét az egységszintű vezénylőzászlósok fejlesztő foglalkozása, melynek keretén belül az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázisra látogattak a vezető altisztek.

vez_zls_látogatás3

A látogatás célja, hogy a vezénylőzászlósok átfogó képet kapjanak az alakulatok feladatrendszeréről és a mindennapi feladatok végrehajtásáról, valamint a helikopter- és különleges képességeket illető fejlesztésekről.

A vendégeket dr. Bali Tamás ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese és Pécsvárady Szabolcs ezredes, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnokhelyettese fogadta a művelődési otthon nagytermében. Rövid előadásukban kitértek a vezető altisztek nehéz, de fontos feladataira, valamint az alakulatokat érintő képességek fejlesztésének helyzetére.

vez_zls_látogatás10

A vendégek betekintést nyerhettek a hangár napi életébe, valamint kiképzési repülés során ismerkedhettek a helikopter alegységek feladataival. A különleges rendeltetésű dandár lehetőséget biztosított búvár ismeretek, valamint különleges műveleti lőgyakorlat végrehajtására.

Kapcsolódó cikkek