Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

További robbanótestek kerültek elő a komáromi építkezésnél

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Sárközi Tamás tizedes archív felvétele |  2021. április 22. 19:08

További robbanótesteket találtak annál a komáromi építkezésnél, ahol egy világháborús légibomba már előkerült április 22-én, csütörtökön - tájékoztatta Gajdos Milán hadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje az MTI-t.

A komáromi Városmajor utcában, egy építési területen került elő egy 100 kilogrammos szovjet légibomba. Mivel a robbanótest gyújtószerkezete élesített volt, ezért a helyszínen kellett hatástalanítani. Gajdos Milán hadnagy elmondta: a tűzszerészek eltávolították a bomba fenékgyújtószerkezetét és azt a helyszínen megsemmisítették. A bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják, ahol később semmisítik meg.

A terület műszeres átvizsgálása során találtak még tizenhárom német gyártmányú 7,5 centiméteres páncéltörő gránátot, öt, szintén német gyártmányú 7,5 centiméteres repeszgránátot és tizenkét 7,5 centiméteres tüzérségi hüvelyt. Ezek mind szállítható állapotúak, így ezeket is a honvédség központi gyűjtőhelyére viszik.

A tűzszerészi munkálatok idejére 11 ingatlant a lakóknak el kellett hagyniuk, ám azóta a rendőrség a területzárást feloldotta, így mind a 22-en visszatérhettek otthonaikba - közölte a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

tuzszeresz_1
Címkék